Anders_Fors
Start    Förlovningsring    Vigselring    boka besök   

Förlovningsringen

 

En förlovningsring för en man är oftast slät, men går även att ha någon sten alternativt handgravyr med skulpturalt mönster. Till vår hjälp har vi en handgravör i vår ateljé. Även kvinnans förlovningsring kan utformas som en slät ring eller med stenar. 

Det går också att börja med förlovningsringen som en slät ring och uppdatera med fattning och ädelstenar i efterhand.

Normalt så är mannens ring något bredare om hans hand är större. Ett exempel, har mannen ringstorlek 19 mm så kanske han väljer en förlovningsring som har en bredd av 5,5 mm och om kvinnan har en ringstorlek på 16,5 mm så kanske 4 mm är en passande bredd för henne.

Om kvinnan väljer en förlovningsring med t.ex en bredd då av 4 mm, vilken bredd skall vigselringen ha?

Det finns 2 huvudspår när det gäller att anpassa en förlovningsring med en vigselring. Det ena är att förlovningsringen och vigselringen har en bredd som uppfattas visuellt lika breda. Det andra alternativet är olika bredd och då är det oftast snyggast med distinkt skillnad på bredd mellan vigselring och förlovningsring. Till en 4 mm förlovningsring så kan det då vara snyggt med t.ex en alliansring som vigselring med en bredd på ca hälften, dvs 2 mm.

Under 2000-talet så har det blivit alltmer vanligt att kvinnan väljer att ha en enstensring som förlovningsring. Oftast ser man då enstensringar med en diamant.

När det gäller den totala bredden på förlovningsring och vigselring tillsammans så måste man också tänka på hur sitt finger ser ut. Klarar det av 2 ringar med t.ex en bredd på 10 mm? Hur ser det ut när man bockar fingret?

Vid ett bokat besök så går vi alltid igenom detta så att du som kund får möjlighet att prova 2 ringar på fingret och inte enbart ha fokus på förlovningsringen, utan även tänka ett steg till.

vigselring-forlovningsringar

Copyright © 2022 förlovningsringar-vigselringar.se |     Backebogatan 14, 129 40 Hägersten | tel: 08-882936 | info@fors.org